Cursul Limba străină (engleza) oferă studenților anului I, facultatea Drept ocazia de a-și orienta cunoștințele și deprinderile de limbi străine înspre formarea și informarea academică și profesională. De asemenea, ei se vor iniția în elementele de bază ale comunicării academice și interculturale. Abordarea este centrată pe student, este orientată spre rezultatele învățării. Cursul urmărește dezvoltarea deprinderilor lingvistice profesionale, cu accent pe instanțele specializate în domeniul vizat. Obiectivele principale sunt: însușirea și utilizarea conceptelor, strategiilor și a metodelor de lucru specifice în domeniu (cu suport lingvistic în limba engleză), cu accent pe dezvoltarea tehnicilor și normelor de redactare ale textului științific, precum și pe dobândirea unui vocabular de specialitate variat. Studenții vor avea astfel ocazia de a înțelege formatele, structura și convențiile specifice genurilor științifice din domeniu și de a-și dezvolta capacitatea de a opera cu structuri lingvistice specifice acestuia, în limba engleză.  Disciplina are ca scop formarea competenţelor profesionale specificate în Planul de învăţământ în formula: Stăpânirea unui repertoriu lingvistic adecvat pentru înțelegerea mesajelor orale și scrise necesare obținerii informațiilor în scopuri profesionale. Producerea mesajelor scrise de interes profesional prin utilizarea arsenalului asimilat de elemente de ordin morfo-sintactic și ortoepic. Posedarea unui vocabular specializat necesar înțelegerii și producerii mesajelor cu caracter profesional. Stăpânirea unei game vaste de expresii uzuale, pentru a participa la interacțiuni verbale în diverse contexte socio-culturale și profesionale.