Cursul „Psihopedagogia comunicării” constituie un component bazal al sistemului de pregătire a studenților pentru profesionalizare și are menirea să completeze şi să dezvolte cunoştinţele lor despre comunicare în general și să formeze competențe comunicative. Cursul se prezintă ca o parte componentă a programului de pregătire a specialiștilor în Științe ale educației.

Scopul central al cursului constă în formaria cunoștinţelor sistemice în domeniul psihopedagogiei comunicării, dezvoltarea capacităților studenților de a identifica și defini factorii care influenţează modul în care se desfăşoară comunicarea, posibilele bariere de comunicare şi cauzele acestora; de a defini comportamentele adecvate unui climat deschis de comunicare și de ași dezvolta un stil de comunicare asertiv în relaţiile sociale şi profesionale, formaria сompetențelor de comunicare profesională.. Prin tematica сursului se urmăreşte pregătirea metodologică şi empirică a studenţilor în vederea utilizării informaţiei şi a abilităţilor formate în activitatea lor atît profesională cît şi personală.