Cursul se adresează sutdenților care au intenția de a îmbrățișa o carieră didactică , dar și masteranzilor, cadrelor didactice care vor să se erfecționeze.

Referindu-ne la competentele semnificative ale profesiei de cadru didactic, considerate variabile independente, se impune specificarea dimensiunilor si a variabilelor comportamentale implicate.

Analizand principalele competente cerute de profesia de cadru didactic, oglindite in legislatia scolara actuala, descoperim ca alaturi de competentele in specialitate, de competentele practic-actionale, constructiv-creative si psiho-relationale, un loc important il ocupa competentele moral-etice, pe care cadrul didactic trebuie sa le adecveze la profesie.

Mihail Sadoveanu, Domnul Trandafir:

”...învățătura cealaltă, sufletească (…) ne-o da (…) nu pentru că trebuia și pentru că i se plătea, dar pentru că avea un prisos de bunatate în el și pentru că în acest suflet era ceva din curățenia unui apostol...”